Natuurgeneeskunde/Reflexologie

Uw lichaam geeft feilloos aan hoe het met u is. Maar in onze huidige voortrazende maatschappij is het vaak moeilijk te 'horen' wat het lichaam ons wil vertellen. Het gevolg hiervan is dat het niet altijd krijgt wat het nodig heeft waardoor allerlei klachten en aandoeningen, zowel geestelijke als lichamelijke, kunnen ontstaan.
Een 'ziek' lichaam is uit balans. De natuurgeneeskunde helpt lichaam en geest weer in balans te komen door stimulering van het zelfregulerende vermogen van het lichaam. Klachten zullen hierdoor verminderen of verdwijnen.
Het stimuleren van het zelfregulerende vermogen heeft ook een preventieve werking, het zorgt er voor dat het lichaam in staat blijft zichzelf gezond te houden. U bent dus ook zonder klachten welkom!
Bent u op zoek naar een moment van rust en reflectie, even stilstaan bij u zelf en luisteren naar wat uw lichaam u te vertellen heeft? Dan is een consult wellicht iets voor u!


 

Reflexologie is een natuurlijke behandelmethode met als uitgangspunt dat alles in uw lichaam een reflexzone op de voeten en handen heeft. Door het bewerken van deze zones wordt er invloed uitgeoefend op de bijbehorende weefsels en organen in uw lichaam. De doorbloeding en de energiedoorstroming wordt verbeterd, de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd, het zelfgenezende vermogen van uw lichaam geactiveerd. Blokkades in de doorstroming worden opgeheven waardoor het natuurlijke evenwicht wordt hersteld en uw klachten zullen verminderen of verdwijnen. U komt in balans. 

Reflexologie heeft een vitaliserend en harmoniserend effect. Het is voor jong en oud, een zinvolle aanvulling op de reguliere medische behandeling. 

 

Tijdens de behandeling werk ik, met uw voeten als ingang, samen met u aan bewustwording, het vinden van een balans tusssen lichaam en geest en het verminderen van uw klachten.

Afhankelijk van uw vraag en de resultaten van mijn onderzoek stel ik in overleg met u een behandelplan op. Samen kijken we naar de oorzaken achter de symptomen en hoe hier mee om te gaan.

 

 

 

Reflexologie behandelingen zijn zeer doeltreffend bij uiteenlopende klachten en bij het opbouwen van een gezond leefpartoon. Enkele voorbeelden:

*Bij lichamelijke klachten,  bij praktisch alle lichamelijke klachten kan voetreflex resultaat hebben. Zoals oa hoofdpijn, nek-, schouder- en rugklachten, maag- en darmklachten, RSI.

*Bij hormonale disbalans;

  • puberteit, als steuntje in de rug; ’je bent goed zoals je bent, je mag er zijn’.
  • menstruatie, gericht op uw specifieke klachten en hoe daar mee om te gaan.
  • zwangerschap, genieten en bewust zijn van uw zwangerschap.
  • de overgang, gericht op uw specifieke klachten en hoe daar mee om te gaan.

*Bij stressgerelateerde klachten zoals, angsten, slaapproblemen, burn-out, verdriet ed.

*Als reiniging/detox na narcose, bij het volgen van een dieet of stoppen met roken/drinken.

*Als onderhoudsbehandeling na afloop van een therapeutisch traject.

In de behandelingen wordt een combinatie gemaakt van de Westerse en Chinese manier van masseren.